BE YOURSELF..

Wat kunnen we toch leuk ‘’Be yourself’’ tegen elkaar zeggen! En als je jezelf bent, valt daar ook wel weer iets over te zeggen. Dus, of je nou wel of niet jezelf bent, het zal nooit goed zijn!

Hoe je het ook went of keert, het is verdomd moeilijk om op deze aardbol jezelf te kunnen zijn en schijt te hebben aan alles en iedereen! Wat zou dat toch een mooie uitdaging zijn voor iedereen. Een hele andere wereld zal het dan worden. De vraag is alleen; ‘’Durven we ook in deze ‘’uniforme’’ wereld ons zelf te zijn en je te onderscheiden van de massa? Want helaas gaat hier de perfectie boven de imperfectie! Bijvoorbeeld; je hebt 9 witte schapen en 1 schaap is bruin. Als er 1 schaapje over de dam gaat, volgen er nog 8. Het bruine schaapje denkt; ‘’daag, ik ga niet over de dam, ik ga er mooi omheen!’’. Waardoor het bruine schaapje niet meer in het plaatje van de andere 9 schapen past en wordt voorgeschoteld als ‘’anders’’.

We zijn allemaal anders. En wat is anders? En wat is daar eigenlijk mis mee? Waar maken we ons zo druk om? Waarom voelt de ander zich beter dan jou? En denkt alles beter dan jou te kunnen? Waarom zou je jezelf vergelijken met anderen? Niemand in de hele wereld kan beter jou zijn dan jij zelf. Waarom geven we elkaar niet de kans om elkaar écht te leren kennen, wie zijn we en wat doen we? Waarom durven we ons zelf niet te laten zien? En waarom zijn we zo bang voor de meningen van anderen? Waarom kunnen we elkaar niet respecteren en accepteren? Nee, laten we vooral niet in de spiegel kijken om onze eigen fouten in te zien en hoe we zelf in elkaar steken. Dat is natuurlijk heel confronterend. We kiezen gewoon voor de makkelijkste weg, houden lekker bezig met anderen in plaats van met ons zelf. Denken en vragen doen we gewoon niet meer, want daar worden we juist zo moe van. Dus oordelen we maar wat over de ander. En laten we het zeker niet hebben over iets goed lezen, want dan zouden we juist weer te veel van de ander begrijpen. Wat een heel gedoe en tijdverspilling is!

Ja, ook ik schijn anders te zijn! Krijg dit al mijn hele leven lang te horen. Meestal wel op een leuke en positieve manier hoor en zelf maak ik er ook een lolletje van. Maar ja, ik ben ook anders! Ik ben bruin, heb bruine ogen en zwart haar. Verder ben ik klein en een tropische verschijning, zoals een vriendin mij altijd noemt. Dus ben ik zeker anders dan al die Hollandse kaaskoppen! Maar soms, heel soms voel ik mij wel letterlijk als dat bruine schaapje van hier boven! Soms raakt het mij wat mensen over mij zeggen en hoe mensen over mij denken. Ik kan heel veel hebben, doe er zelf meestal nog een schepje bovenop. Alleen is het, hóe en wíe het zegt! Ik voel mij niet altijd even gewaardeerd om hoe of wie ik ben.

Ach, weet je.. Je houd van me of je houd niet van me. Ik kan tegenwoordig niet iedereen  te vriend houden. En ook mag je me veroordelen en slecht over me praten. Maar ik heb écht geen goedkeuring nodig hoe ik mijn leven indeel. Ik ben niet meer wie ik was en doe ik niet meer wat anderen van mij verwachten. Ik doe nu juist dingen waar ik zelf voor kies en wat ík leuk vind.
We zijn allemaal ons eigen ik en allemaal even uniek.

En om mezelf te kunnen zijn..
Ik moet het er maar voor over hebben om niet altijd begrepen en soms zelfs niet aardig gevonden te worden. Maar ik ben op mijn best als ik ben wie ik ben!